DUURZAAMHEID EN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Onze voortdurende reis

Niemand is perfect, wij ook niet. Maar we proberen met elke collectie een stap in de goede richting te zetten. Duurzaamheid is sinds 2020 een voortdurende reis voor STIEGLITZ. Waarbij we leren, evolueren en streven naar verbetering. We erkennen de verantwoordelijkheid die we samen dragen en opzichte van onze planeet en de mensen die onze kleding maken en dragen. Omdat we geloven in de empowerment van vrouwen en het behoud van natuurlijk en cultureel erfgoed.

MENSEN - PLANEET - PRODUCT - WELVAART

We richten ons op vier pijlers waarin we geloven dat we het verschil kunnen maken: mensen, planeet, product en welvaart. Via onderstaande onderwerpen kun je onze doelen & prestaties ontdekken. Zowel onze doelen en manieren om een positieve impact te creëren als gebieden waar we onze negatieve impact willen verminderen.

LEVERANCIERSKAART

De kaart toont de landen waar onze collecties zijn geproduceerd in 2021 en 2022. De percentages onder de landen geven het aandeel van de productie van Stieglitz in dat land weer.

We werken samen met 11 fabrikanten uit 6 verschillende landen. 90% van onze kledingstukken wordt geproduceerd in Griekenland, Noord-Macedonië en Turkije, waardoor we nauw kunnen samenwerken met deze fabrieken. De overige 10% van Stieglitz wordt vervaardigd in meer afgelegen fabrieken in India, Pakistan en China en met behulp van onze agenten werken we eraan deze relaties te versterken.

1.

Turkije

-+

54% van de SS22 Brazil collectie en 50% van de AW22 New Orleans collectie is geproduceerd in Turkije.

De volgende kledingstukken worden in Turkije geproduceerd: denim, jerseys, katoenen truien, T-shirts, alle basics, teddy truien, blouses, jassen en mesh jurken.

90% van onze Turkse leveranciers is SEDEX- of BSCI-gecontroleerd.

We hebben 100% van onze toeleveringsketen tot Tier 1 in Turkije in kaart gebracht.

2.

Griekenland

-+

36% van de SS22 Brazil-collectie en 27% van de AW22 New Orleans-collectie is geproduceerd in Griekenland.

De volgende kledingstukken worden in Griekenland geproduceerd: bedrukte flared broeken, palazzos, pullis, longsleeves en sokken. Daarnaast vindt ook het bedrukken en verven van onze garens hier plaats.

Hoewel onze Griekse fabrieken om financiële redenen geen BSCI-audit hebben kunnen verkrijgen, zijn we volledig toegewijd aan onze langdurige samenwerking met hen. De fabrieken en ateliers hebben uitstekende omstandigheden, waarvan we opnieuw zijn verzekerd tijdens ons laatste bezoek in de zomer van 2022.

We hebben 100% van onze toeleveringsketen tot Tier 1 in Griekenland in kaart gebracht.

3.

Noord-Macedonië

-+

5% van de SS22 Brazil-collectie en 13% van de AW22 New Orleans-collectie is geproduceerd in een ISCC PLUS gecertificeerde en SEDEX-gecontroleerde fabriek in Noord-Macedonië.

De volgende kledingstukken worden in Noord-Macedonië geproduceerd: alle garengeverfde flared broeken, palazzos en pullis.

We hebben 100% van onze toeleveringsketen tot Tier 1 in Noord-Macedonië in kaart gebracht.

4.

Pakistan

-+

1% van de SS22 Brazil-collectie en 3% van de AW22 New Orleans-collectie is geproduceerd in een BSCI-gecontroleerde fabriek in Pakistan.

De volgende kledingstukken worden in Pakistan geproduceerd: leren broeken en jassen.

We hebben 100% van onze toeleveringsketen tot Tier 3 in Pakistan in kaart gebracht.

5.

China

-+

3% van de SS22 Brazil-collectie en 7% van de AW22 New Orleans-collectie is geproduceerd in een BSCI-gecontroleerde fabriek in China.

De volgende kledingstukken worden in China geproduceerd: gebreide kleding.

We hebben 100% van onze toeleveringsketen tot Tier 2 in China in kaart gebracht.

6.

India

-+

1% van de SS22 Brazil-collectie is geproduceerd in India.

De volgende kledingstukken worden in India geproduceerd: jurken in samenwerking met Saheli Women.

We hebben onze toeleveringsketen tot Tier 3 in India in kaart gebracht.

DUURZAAMHEIDSFILTERS

Om je zoektocht makkelijker te maken maken we gebruik van filters op basis van onze impactthema's: biologisch katoen, waterbehoud en microplastics. Met behulp van deze filters kun je onze complete collectie filteren op datgene dat jij zoekt.

PROBEER DE FILTERS

MICROPLASTICS

Samen met onze partner Guppyfriends willen we graag bewustwording creëren over op fossiele brandstoffen gebaseerde synthetische materialen zoals polyamide, polyester, nylon, acryl of polyacryl. Bij het wassen van deze kledingstukken belanden talloze microplastic deeltjes in ons watersysteem, die bijzonder moeilijk te filteren zijn.

LEER MEER

CIRCULAIRE MODE

Vorig seizoen (AW22) zijn we samen met Because We Carry een nieuw project gestart. Because We Carry is een non-profitorganisatie die in Griekenland hulp en ondersteuning biedt aan vrouwen en kinderen die uit door oorlog verscheurde landen komen. De organisatie heeft ons in contact gebracht met een team vaardige vrouwen die als Syrische vluchtelingen in Griekenland zijn aangekomen. Het vrouwelijke atelier helpt ons om onze resterende voorraad kledingstukken te upcyclen en er iets nieuws en moois van te maken. Alle winst van deze samenwerking is gedoneerd aan Because We Carry en de kledingarbeiders die bij dit project betrokken zijn.

Blijf op de hoogte voor meer informatie!

Because we carry

Een samenwerking vanuit het hart.

Bij Stieglitz staat het versterken van vrouwen centraal bij alles wat we doen. We kiezen samenwerkingen die deze boodschap versterken en deze samenwerking is geen uitzondering.

We zijn zo verheugd om onze samenwerking met Because We Carry aan te kondigen. Een in Amsterdam gevestigde stichting die moeders ondersteunt die vluchten voor conflicten.

leer meer

SAHELI VROUWEN

'Saheli' is het Hindi-woord voor 'vrouwelijke vriendin'. Als vrouwelijke creatieven zagen we bij STIEGLITZ onze gedeelde passie voor vrouwelijke empowerment, mode en creatie. Met behulp van onze getalenteerde vrouwelijke vrienden bij Saheli Vrouwen hebben we traditioneel met blokdruk bedrukte stoffen uit India gevonden en samen een droom gecreëerd voor de collecties van SS21 en SS22.

LEER MEER

DIVERSITEIT, GELIJKHEID EN INCLUSIVITEIT

Wij geloven dat diversiteit niet zomaar een loze belofte is, maar de kracht van ons team. Tien gedurfde medewerkers vertegenwoordigen een ruimdenkende groep met een leeftijd variërend van 23 tot 65 jaar. Vrouwelijke empowerment is diep verankerd in onze kantoorcultuur, met 80% van onze medewerkers die zich identificeren als vrouw. STIEGLITZ verwelkomt mensen uit verschillende achtergronden en industrieën die de wens hebben om te leren en te groeien in mode en design.

BEDANKT DAT JE ONS VERGEZELD OP ONZE DOORLOPENDE REIS NAAR EEN MEER DUURZAME EN CIRCULAIRE MODE!

We voelen dat dit pas het begin is naar een bewustere en groenere toekomst voor de mode-industrie. Samen met onze leveranciers en externe team van experts zijn we toegewijd om de doelen te bereiken die we hebben vastgesteld in onze duurzaamheidsagenda. Blijf op de hoogte voor toekomstige updates.

Liefs,
Team Stieglitz