WELKOM BIJ MIJN STIEGLITZ-FAMILIE!

Welkom in mijn theater. Welkom in de wereld van Stieglitz!

Mijn verhaal is waarschijnlijk niet wat je zou verwachten. Geen prestigieuze ontwerpscholen of stages bij grote merken. Nee. Het is een verhaal over mislukkingen en tegenslagen. Over een ontdekkingsreis die me heeft gebracht naar waar ik nu ben; een plek die ik nauwelijks had kunnen bedenken.

Ik had nooit gedacht dat ik in de mode zou werken, laat staan dat ik een eigen merk zou hebben. Ik droomde er altijd van om actrice te worden en zo kwam ik bijna als vanzelf op de Amsterdamse toneelschool terecht. Maar eigenlijk paste die opleiding helemaal niet bij me, en na twee jaar hield het op, de droom viel in duigen. Het brak mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde, en ik wist niet welke kant ik op moest.

Dus pakte ik mijn koffers en begon aan een reis. Ik ontmoette veel inspirerende vrouwen in de meest afgelegen gebieden. Vrouwen met verschillende achtergronden, verschillende verhalen, verschillende dromen, maar allemaal met een gemeenschappelijke kracht: trots op wie ze zijn. Ze leerden me mijn innerlijke kracht te herontdekken en mezelf te accepteren zoals ik was. Hun moedige manier van leven was een ware inspiratie.

Ik ontdekte dat "wij", de vrouwen van de westerse wereld, nog veel kunnen leren over zelfvertrouwen, maar tijden veranderen, vrouwen worden sterker en overtuigender dan ooit. Kunnen we deze vooruitgang definiëren aan de hand van ons uiterlijk? Door moedig te zijn en uit de veiligheid van zwart te stappen? Door onszelf uit te drukken met levendige kleuren en gedurfde patronen?

Toen begreep ik het. Mijn droom ging niet alleen over actrice worden. Het ging over een creator zijn.

Mijn pad werd plotseling duidelijk.

Het begon allemaal met een kleine collectie flared broeken en t-shirts. Felle kleuren, wilde patronen, opwindende pasvormen. Toen gebeurde er iets geweldigs. Een vriendin kocht het eerste item. Toen kwamen er meer vrienden, en nog meer, en nu heeft Stieglitz vrienden over de hele wereld!

Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder mijn geweldige team hier bij Stieglitz. Elke dag creëren ze iets werkelijk bijzonders; een podium waar iedereen zich kan verliezen in een magische wereld. Een plek waar je kunt zijn wie je wilt zijn!

Er zijn veel manieren om vrouwen kracht te geven, en dit is mijn manier om het te doen! Het is zo belangrijk om onszelf te blijven uiten. Prachtige vrouwen op de meest afgelegen plekken ter wereld hebben me laten zien hoe het moet - nu is het aan ons!

Welkom in mijn theater. Welkom in de wereld van Stieglitz!

xx Pien, oprichtster van Stieglitz