Zorgen met liefde

Om er voor te zorgen dat je kleding zo lang mogelijk mee gaat is het belangrijk om deze met zorg te wassen & drogen. Van wollen truien tot jeans, elk kledingstuk en stof heeft zijn eigen wasinstructies. Hieronder vind je tips en wasinstructies per stof. Zo kun je nog jarenlang genieten van je favoriete Stieglitz items.

De basis

Om te beginnen raden we je aan om het gebruik van een droger te vermijden voor als je kledingstukken. In de droger kan stof snel kapot gaan, kleding kan krimpen of de vorm verliezen. Zelfs kleuren kunnen minder worden of scheuren kunnen ontstaan in de droger. Door kleding aan de lucht te drogen, kun je helpen hun kwaliteit en het milieu te behouden.

Daarnaast adviseren we gekleurde kleding altijd met soortgelijke kleuren te wassen. Dat betekend geen donkere kleuren samen met lichtere tinten zoals roze en wit.

Katoen

Katoen staat bekend om zijn comfort en ademend vermogen. We gebruiken katoen in veel kledingstukken zoals t-shirts, longsleeves en truien. Katoen is een onderhoudsvriendelijke stof, voor een lang leven raadden we het volgende aan.

⭐ Machinewas op 30 graden, om krimp te voorkomen.
⭐ Gebruik een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddel.
⭐ Strijk indien nodig op een middelmatige stand.

Wol

Gebreide kleding is delicaat en heeft liefde en zorg nodig. Het is zacht en comfortabel en we zijn dol op onze wollen truien, spencers en meer. Ten eerste, was wol met wol! Stop geen andere kledingstukken in je wasmachine zoals jacks en jeans, de stugge stof en ritsen kunnen wollen items beschadigen.

⭐ Handwas of gebruik een zacht programma in koud water.
⭐ Leg plat te drogen, ophangen kan uitrekken veroorzaken.
⭐ Gebruik een zacht, speciaal wolwasmiddel.

Vertoont je kledingstuk tekenen van pilling? Het is onvermijdelijk dat wollen kledingstukken na verloop van tijd enigszins gaan pillen. We raden het gebruik van een ontpiller aan.

Synthetische stoffen

We gebruiken synthetische stoffen zoals polyester en nylon vanwege hun veelzijdigheid, duurzaamheid en gemak in onderhoud.

⭐ Was met een mild wasmiddel.
⭐ Vermijd strijken op hoge temperaturen om smelten of beschadiging te voorkomen.

Ecovero Viscose

Viscose stoffen vereisen een zachte aanpak vanwege hun delicate aard. De stof kan krimpen in de wasmachine, maar maak je geen zorgen, je kan deze makkelijk weer terug in vorm krijgen. Wanneer je kledingstuk nog nat is, rek het dan voorzichtig terug in vorm door aan de natte stof te trekken.

⭐ Kies voor een zacht programma en gebruik een mild wasmiddel.
⭐ Gebruik geen bleekmiddel.
⭐ Strijk op lage temperatuur, bij voorkeur als het nog licht vochtig is. Dit kan ook helpen bij het terug in vorm rekken.

Door onze wasvoorschriften te volgen zorg je er voor dat je Stieglitz-kleding jarenlang mooi blijft. Houd er rekening mee dat het op de juiste manier verzorgen van je kleding niet alleen hun levensduur verlengt, maar ook duurzame mode ondersteunt.