STIEGLITZ X ROSA DE WEERD 4.0


Ook dit seizoen zijn we weer een samenwerking aangegaan met kunstenares Rosa de Weerd. Na samen drie succesvolle collecties uitgebracht te hebben, waren we klaar voor iets nieuws. Samen hebben we onze allereerste festive collectie ontworpen! Laten we je snel meenemen door het designproces…

Een nieuwe collectie begint altijd met tekenen, schilderen en vooral heel veel uitproberen. De creatieve geest van Rosa kan een idee op een unieke manier omzetten in design en print. Onze herfst- en wintercollectie is dit jaar gebaseerd op de prachtige cultuur en natuur van Schotland. Vanuit dit thema is Rosa aan de slag gegaan met het creëren van illustraties.

Van illustraties naar een volledige collectie

Het is Rosa meer dan gelukt om het landschap van de Schotse Hooglanden te verwerken in een sprookjesachtige en feestelijke collectie. Pien Stieglitz, onze oprichter en creatief directeur, kijkt terug op deze dromerige collectie: "Rosa heeft het buitengewone talent om onze wereld en de hare te vangen in een prachtige mix van kleur en verbeelding. Met de Schotse Hooglanden als onze muze hebben we stukken gemaakt die niet alleen een knipoog zijn naar de natuur van de Schotse landschappen, maar ook naar onze voortdurende samenwerking die onze collectie fris houdt."

Laat het feest beginnen

Dit is onze eerste festive collectie en hiervoor moesten we natuurlijk uitpakken. Alle items uit deze collectie geven een feestelijk gevoel, maar ze hebben ook allemaal iets heel eigens. Door te werken met verschillende stoffen en materialen zoals velvet en borduurwerk straalt de collectie luxe uit. Wij wilden niet nóg een little black dress ontwerpen, maar echt iets nieuws uitbrengen. Op deze manier zal jij de ster van de show zijn tijdens je kerstdiners of nieuwjaarsfeestjes.

Een sprookjesachtige collectie

We hebben de collectie gefotografeerd op een locatie die de mythische uitstraling van de kleding nog beter naar voren brengt. De setting heeft iets weg van een eeuwenoud kasteel dat helemaal aansluit op de sprookjesachtige sfeer. De dromerige campagnebeelden tillen deze samenwerking naar een hoger niveau.

Wij kijken met trots naar de collectie en onze vierde samenwerking met illustratrice Rosa de Weerd. We hopen dat jullie net zo kunnen genieten van onze eerste festive collectie als wij. En we hebben al zin om volgend jaar weer nieuwe feestelijke items te ontwerpen voor jullie!