Pien's zwangerschaps favoriet: de flared zwangerschapsbroek


Een aantal jaar geleden ben ik mama geworden. Mijn dochtertje is het beste wat me ooit is overkomen en ik geniet elke dag van het moederschap. Unpopular opinion: maar ik vond zwanger zijn dus echt super leuk. Ja, de ochtendmisselijkheid was zwaar en de laatste weken kon ik alleen nog maar waggelen. Maar ik voelde me ook heel energiek en sterk, bijna onverwoestbaar. En dit wilde ik ook graag uitstralen naar de buitenwereld. Aangezien je buik groeit als kool moet je na een paar maanden helaas afscheid nemen van je leuke en hippe outfits. En reguliere zwangerschapskleding is dus echt niks voor mij… In deze blog neem ik je mee in wat ik het allermeeste droeg tijdens mijn zwangerschap.

Vier de buik!

Ik hecht grote waarde aan mezelf mooi aankleden. Als ik er goed uit zie aan de buitenkant voel ik me meteen beter aan de binnenkant. En dat deed ik ook zeker tijdens mijn zwangerschap. Voor mijn gevoel zetten we zwangere vrouwen nu nog te vaak weg als kwetsbaar. En de zwangerschapskleding die op dit moment op de markt is, benadrukt dat voor mijn gevoel. Alsof je jezelf weg hoort te stoppen met behulp van een saaie zwangerschapsjeans. Ik vind dat we echt van dit idee af moeten stappen.

We mogen onszelf laten zien, ook als we zwanger zijn!

Laat die buik maar groeien

Flared broeken waren tijdens mijn zwangerschap echt een uitkomst. Ze zijn zacht en stretchy en zitten heerlijk om je buik. Wat echt ontzettend handig is, is dat ze gewoon met je mee groeien door de maanden heen. Hoef je ook niet elke paar maanden je hele garderobe aan te passen. En ik ben niet de enige die een liefhebber is van flared broeken tijdens de zwangerschap, veel Stieglitz fans hebben de zwangerschaps flared broek omarmt tijdens hun zwangerschap(pen).

Deze zwangerschapsbroek heeft een tailleband die je buik heerlijk beschermt en je babybuik accentueert. Zo zie je er tijdens de laatste loodjes nog steeds prachtig uit, en minstens zo belangrijk, het zit comfortabel.

Ook de eerste weken na de bevalling zijn de broeken super comfortabel. Je lichaam is dan zo kwetsbaar en wil je met liefde behandelen. Het is dan heerlijk om iets aan te trekken wat net zo lekker zit als een pyjama.

Alleen nog even afstijlen

Die flared broeken zijn voor mij dus echt dé uitkomst tijdens je zwangerschap. Maar wat draag ik er dan boven? De eerste maanden droeg ik ze graag met een bijpassende strechy top. Zit super lekker en iedereen kan je zwangere buik extra goed zien. En in een matching pak steel je gegarandeerd de show. Na een tijdje zat dat echt te strak. Toen stapte ik over op oversized T-shirts en truien. Die passen over elke buik heen! 

Liefs,
Pien