Hoe groter, hoe beter

Hoewel ik ontzettend kan genieten van mezelf optutten en glamorous outfitjes, voel ik me toch wel het meest thuis in mijn alledaagse oversized kloffie. Ik ben altijd al wel een beetje een tomboy geweest en dat zie je ook zeker terug in de Stieglitz collecties. Veel van de items vallen lekker groot, zodat je er eigenlijk een beetje in verdwijnt. Dit is niet alleen heel comfortabel, maar ziet er ook nog eens lekker edgy uit. In dit blog ga ik aan de hand van drie favoriete items laten zien hoe ik zo’n oversized outfit in elkaar zet.

Een t-shirt en jurk in een

Een oversized t-shirt is een item wat je in je kast wilt hebben. Het is een key basic die je op oneindig veel manieren kan combineren. Een goed voorbeeld van zo’n heerlijk t-shirt is deze roze variant. Hij is zo groot dat ik hem met een bikershort eronder ook als jurkje kan dragen. Maar hij staat ook heel goed op een paar jeans of flares. Het shirt valt over je kont waardoor je een iets stoerder silhouet creëert. Door de outfit af te stijlen met genoeg sieraden en een leuke cap wordt het echt een statement look. Wat ik ook leuk vind is om het t-shirt te dragen op lange wijde rok. Je maakt dan van je outfit een soort flowy gewaad. Dat klinkt niet super sexy, I know. Maar je kan er echt iets heel vrouwelijks van maken.

De blouse als perfecte cover-up

Net zoals bij het t-shirt vind ik het leuk om een blouse te dragen als jurkje. Deze blouse uit onze nieuwe collectie is daar lang genoeg voor. Super cute met een paar cowboy laarzen eronder voor een echt western look. Een oversized blouse draag ik het liefst als cover-up over mijn outfit heen. Wanneer ik bijvoorbeeld een strak topje of jurkje aan heb, is het heerlijk om daar zo’n grote blouse overheen te gooien. Daar wordt m’n outfit meteen wat minder ‘meisjesachtig’ van.

Je favoriete jeans draag je een paar maten te groot

Wat ik ook heerlijk vind om te dragen is een hele baggy broek. Ik koop mijn jeans vaak zelfs een paar maten te groot om die super wijde look te creëren. De broek valt dan meteen ook een beetje low-waisted en dat ziet er stoer maar tegelijkertijd ook sexy uit. En ook super comfy wanneer jij nog je foodbaby aan het verwerken bent na een groot bord pasta ;) . Draag er een strakke top boven voor een meer elegante look of hou het helemaal oversized met een lekkere wijde trui.

Voor mij luidt dus echt het motto: hoe groter, hoe beter. Zeker de helft van mijn kast is gevuld met wijde, baggy en te grote items and I love it!. In het begin moet je misschien even wennen aan al die vormloze items, maar ik beloof je dat wanneer je er eenmaal aan begint je niet meer terug wil. Ik vind het echt heerlijk om mezelf een beetje te kunnen laten verdwijnen in m’n kleren. Want zeg nou zelf, soms heb je even helemaal geen zin om je lichaam aan iedereen te showen. Oversized kleren zijn voor mij dan echt de oplossing, en het geeft je outfits altijd iets stoers. Dat kan je terugzien in elke Stieglitz collectie.

Liefs,
Pien